Home Persluchtmeting
Persluchtmeting

Welke persluchtmeting is correct?

waarom een gratis persluchtmeting niets waard is........

Vaak worden er gratis metingen aangeboden waarbij later blijkt dat alleen de status van de compressoren gemeten en hiermee het verbruik berekend wordt. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat opbrengst van compressoren niet verslechtert. Beter is om ampère tangen te gebruiken en het systeemdruk te meten om daarmee het verbruik te berekenen. Hierbij kan beter bekeken worden of een compressor vol vermogen trekt als het vollast draait en ook hier gaat men ervan uit dat de compressor levert conform fabrieksopgave. Niets is minder waar want het blijkt in praktijk dat compressoren 5 tot wel 30% minder opbrengst hebben. Aangezien verkeerde keuze van een  compressor u gedurende 10 jaar pijn in uw portemonnee zal bezorgen in de vorm van hoge energiekosten is het de moeite waard om een meting uit te laten voeren waarbij minimaal de volgende zaken gemeten worden:

  1. Werkelijk persluchtverbruik met gekalibreerd flowmeter (moet via een kogelkraan in de hoofdleiding na de conditionering gemonteerd worden)
  2. Drukverloop bij opwekking en in de productieruimte
  3. Compressoren stroomopname
  4. Compressoren inzet
  5. Persluchtkwaliteitseisen in relatie met applicatie
  6. Veiligheidseisen

Veelal dient u voor de meting te betalen maar het is altijd de moeite waard om inzicht te krijgen in hele installatie en besparingspotentieel c.q. aandachtspunten hierin. Uw rapportage is tevens bewijs voor MJA, EED of milieuvergunning eisen. Gemaakte kosten zijn altijd onderhandelbaar met persluchtleverancier c.q. opvoerbaar voor subsidieaanvraag. Verder advies nodig? stuur een e-mail.

 
 

Persluchtinstallatie

Is het mogelijk om een persluchtinstallatie te optimaliseren en besparing tot 25% te realiseren?